Fly og Fietser

Vækkeuret rev os ud af søvnen allerede klokken 04.30, årsagen var,at Christian skulle flyve til Malaga for at møde sin gode ven, Vito, allerede klokken 07.40 og så måtte vi to gamle jo op og starte taxaen. Det gik også fint, den unge mand kom afsted til tiden og berettede, at han var igennem security og havde fundet gaten. Senere skrev han, at han var kommet godt frem til destinationen, og så hører vi nok ikke mere fra ham, før han lander i Hamburg om en uge. Men i den sammenhæng er intet nyt jo godt nyt.
Vi kørte tilbage og kravlede under lagenet igen, og det varede ikke længe før vi indtog drømmeland og først vågnede ved at solen kildrede os på næsen lidt over ni.

Det blev til en langsom start og først omkring klokken 11 var vi klar til afgang. Dagens program var opdelt idet Malte og Ingeborg skulle på det meget interessante museum "Corpus" https://corpusexperience.nl/#! som den øvrige familie havde set, så de fik lov til at råde over bilen og Peter og jeg stak af til fods. Peter udstyret med et kort fandt straks et (af os) uudforsket fæstningsværk fra før 1. verdenskrig, som vi kunne gå rundt og snuse lidt til. Bagefter førte han os til centrum af vores lille by Uithoorn, hvor vi fandt frem til en cykeludlejning, og i løbet af fem minutter havde vi to velsmurte cykler, (cykel hedder på hollandsk "fietse") og så var det ellers bare afsted.
Holland er et halt fantastisk cykelland. Der er cykelstier over alt og der er gjort utrolig meget for at sikre de bløde trafikanter så mange steder i store kryds bliver der rødt for alle bilister, og grønt hele vejen rundt for cyklister. Selv den mindste flække er ikke for lille til cykelstier og man føler sig utrolig sikker og ser tingene fra en anden side, end når man kører bil og man kommer lidt længere omkring, end når man er til fods. Eneste ting der undrer os er, at der i så stort et cykelland ikke er en eneste, der kører med cykelhjelm...
Vi kørte til den lille by Alsmeer, hvor vi fik en dejlig frokost og et glas koldt vin, slentrede lidt rundt og så på kirken og den flotte, gamle vindmølle inden det atter gik tilbage mod start.








I aften skal der igen dystes i Siedler, man kan kun have sine bange anelser for resultatet...mere om det i morgen.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!