Homestay i Amsterdam

Vi ankom til Homestay Blauwe Gans omkring klokken 17 efter at have holdt en dejlig frokostpause i Leeuwarden, som er kulturby 2018.
Ingeborg førte os sikkert over Afslutdijk og vi blev hjerteligt modtaget af vores værtinde Tonny. Hun lejer værelser i sit hjem ud, hvilket har to formål, dels at få selskab, hun er fraskilt og har kun sin lille hund, dels for at tjene lidt ekstra til ferier. Jeg tror nu mest på det først, da hun er meget gæstfri og har en sort Porsche.
Hendes hus er i 3 plan og ligger lige ud til en kanal. Vi fik en kop kaffe sammen med hendes veninde, Betty, de er begge lærerinder, Betty dog pensioneret, men Tonny arbejder stadig som lærer og underviser i oldgræsk og latin.
Da vi efter en god hold snak spurgte, om vi måtte bruge køkkenet, sagde Tonny ja, men det kunne godt blive lidt trangt, da de skulle lave fælles mad med to indere, som tidligere havde boet hos dem. Men til vores store held spurgte Tonny om vi måske havde lyst til at lave mad sammen med dem, og sådan blev det. Rajah og hans hustru førte os gennem en gastronomisk indiensrejse og det var så lækkert og hyggeligt. Menuen bestod af stegte løg, youghurt salat, ris og en krydret rejesauce. Det var ikke for stærkt men fuld af smag og snakken gik godt på engelsk, hollandsk og dansk. Tonny diskede op med vin, kaffe og dessert - hvor der er hjerterum er der husrum. Jeg kom i den forbindelse til at tænke på en broderet klokkestreng hjemme ved min mormor, den havde de vise ord: "Ti var budt men 14 var kommen, slå vand i suppen og byd velkommen"- det må siges at passe storartet tilTonnys gæstfrihed, og noget vi vil tage med herfra. Vi havde alle en fantastisk aften.






Efter engod nats søvn blev det tid til morgenmad igen vores tur til Amsterdam. Morgenmaden havde vi selv taget med i form af en fyldt køletaske. Efter et godt måltid blev det så tid til turen ind til storbyen, første udfordring var billetkøbet. Tonny, vores vært havde anbefalet en vidunder app, vi havde dog lidt udfordringer med at få den til at fungere. Til sidst fik vi dog bestilt så vi kunne tage bussen fra Uithoorn, skifte til metroen i Amstelveen og til slut ankomme i Amsterdam. Alt gik ok indtil vi ville forlade metroen i Amsterdam. Vi kunne ikke komme ud, heldigvis fik vi efter nogle minutters rådvildhed kontakt med en medarbejder der forklarede os at denne app ikke kunne bruges til metroen, TOLL.
I det mindste fik vi lov til at forlade metro systemet uden at få en bøde for at køre sort.
Vi gik derefter rundt i byen, overalt hang den ulækre sødlige hashlugt omkring os. Alene derfor bør man ikke legalisere den slags.
I lonely planet fandt Solveig en gåtur, den gik vi og kom igennem en baggård hvor vi med garanti ikke ville være gået ind uden bogen, utroligt at finde en fredelig gård midt i den ellers meget travle storby.







Ingeborg ledte os derefter ud til Foodhalle, som vel bedst kan sammenlignes med papirøen i København. Der fik vi en dejlig frokost, Christian havde nok valgt den mest spektakulære; en bacon/chips dog, og han var ellevild med den!
Herefter delte vi os o og så gik den yngre del på shopping og den ældre gik på cafe og en rundtur ved det smukke Rijksmuseum. Vi mødtes tl sidst på et marked hvor vi spiste den nationale specialitet, Stroopwaffel; det er nogletynde vaffelbunde, der smager lidt som de brunkager, vi spiser til jul, dog lagt sammen med en lækker sirup og så skal de helst spises lune. Uhm... dagen sluttede med et spil Siedler - spørg IKKE, hvem der vandt!!!







Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!