Benelux

Efter vækkeuret ringede i morges gjorde vi os hurtigt klar, pakkede vores ting og forlod hotellet. Vi gik hen til parkeringkælderen, hvor bilen stod og lagde vores baggage i bilen og tog derfra ind til midtbyen. Her var vores første stop Manneken Pis, som jeg godt nok havde læst var meget mindre end man forventede, men at den tissende dreng virkelig var så lille, det havde jeg dog ikke regnet med. Der var en masse fine butikker i området, bl.a. en her del chokoladeforretninger. Vi fik skam også købt lidt godter med hjem til familien, som de sikkert vil sætte pris på. Herefter gik vi til 'Grand Palace' og beundrede denne smukke plads, omringet af overdådige bygningsværker. I dag var vejret heldigvis også på vores side og solen skinnede, så det var super at besøge pladsen om morgenen, uden de mange menneskemængder. Asiaterne var der dog allerede en del af.




Efter vi havde fået set pladsen, gik vi på jagt efter noget morgenmad, som vi kunne spise på vej til EU-Parlamentet, som var næste punkt på programmet. Da vi kom ud af metrostationen, ja faktisk allerede nede i metroen, kunne man se, at bydelen var stærkt præget af EU's indflydelse. Overalt kunne man se den Europæiske Unions flag hænge eller læse "Europe is the Future" eller andre slogans. Vi gik forbi kommissionen, en bygning, som havde med økonomi at gøre og kom til sidst til parlamentet, som var en bygning spredt over to bygningsværker. Ved det aftalte mødested ventede vi et par minutter på vores guide. Hans navn er Lukas og han er tidligere elev fra Duborg-Skolen i Flensborg. Han har efter sin studentereksamen læst statskundskab på Københavns Universitet, derefter arbejdet som bl.a. Anders Foghs personlige assistent, besluttede sig så for at tage sin Master i Oxford og fik derefter job i Parlamentet, som personlig rådgiver for Jeppe Kofod, som repræsenterer socialdemokraterne. Han fortalte en masse om hans opgaver i hverdagen, mens han vidste os rundt og kom også med et par gode tips til at finansere sit studie i Oxford, hvis det var det man havde lyst til. Vi fandt ud af, at man nærmest kan bo i Parlamentet, med alle de faciliteter der er. Der er fitness lokale, supermarked, diverse cafeer og endda en frisør. Det viser sig at være meget praktisk med de lange arbejdsdage, som mange medarbejder i Parlamentet har. Lukas selv bor i Bruxelles fra mandag til onsdag. Om torsdagen flyver han hjem til København og tilbage til Bruxelles igen om mandagen. Vi fik lov kort at overvære et igangværende møde inde ved socialdemokraterne og fik forklaret lidt om, hvad der foregik. Efter en halv time skulle Lukas desværre videre til et andet møde, for at forberede nogle ting til sin chef, Jeppe, bl.a. om Brexit topmødet, som finder sted i aften. Vi fik dog lov til selv at gå lidt rundt inde i Parlamentet endnu. Som tak for at tage sig tid til at vise os rundt fik Lukas en Flensburger Pilsner, som man som gammel Duborg elev selvfølgelig bliver rigtig glad for.



Et af TV-studierne i Parlamentet 

Til møde hos socialdemokraterne

Vi blev nu ikke særlig længe, da det så småt var ved at være tid til at gå mod bilen og sætte kurs mod Luxemborg. Det var heldigvis en kort tur på kun 2t 20 minutter. Da vi ankom lagde vi kort vores ting op på værelset og tog derefter ud og kigge lidt på byen. Fra vores hotel kan man på 10 min gå ind til centrum. Det gjorde vi og vi nød at gå rundt og kigge i de mange flotte gader og pladser, som midtbyen har at byde på. Vi gik hen til Grand Ducal Palace og nød det smukke bygningsværk i aftenssolens stråler, inden vi gik tilbage mod vores hotel for at finde en restaurant at spise på. I morgen står programmet på at se lidt mere af byen og derefter at køre til Neuchâtel i Schweiz.



Grand Ducal Palace

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!