Dubai


Vi er ankommet til Dubai efter en lang bustur. Dagen startede i Muscat kl. 4.45
Busturen var en prøvelse, men vi ankom da i det mindste til dubai, godt nok lidt over 2 timer forsinket. Pasagererne var en blanding af Omanier, indere, pakistanere samt folk fra Bangladesh. Vi var de eneste europæere. Vi satte os forrest i bussen, men de sæder var reserveret til kvinder, samt deres medrejsende mænd. det betød at Christian blev viftet ned på 5 række. Efter et par stop forbarmede den selvudnævnte bus boss sig og vifter et par mænd væk fra siddet bag Solveig og mig, så Christian kunne rykke lidt frem i bussen.
Da vi ankom spiste vi en hurtig burger alt imens vi kom frem til en løsning på udfordringen med at flytte os fra stedet vi blev sat af til vores guest house. Hurtigt blev apostlenes heste droppet som realistisk mulighed, med flere kilometer, meget bagage og en kvælende varme var der en mulighed der trak 0 stemmer ud af 3.
Uber derimod viste sig at skaffe absolut flertal, så vi fik en tur i Mohammads gamle Lexus, Mohammad var en meget erfaren chauffør, hele 5.345 Uber ture havde han kørt i sin karriere.
Vore guesthouse lå midt i den lille velbevarede gamle bydel, i den grad et godt fund af Solveig.
Efter at have pakket ud og nydt airkonditionen gik vi på småog få rundet i kvarteret, det er flot restaureret, og noget helt andet end det vi normalt forbinder med Dubai. Gamle vindtårne, der før elektrificeringen har fungeret som aircondition er synlige over husene, og der er ingen højhuse eller voldsomme glaspartier.
 
Vi slentrede ned til Dubai Creek, og gik langs vandet ind i et par Souker, her var det slut med ro og fred. Den lokale salgsteknink kan bedst beskrives som værende MEGET pågående.
Vi fik os dog kæmpet igennem helvedets forgård, og kom til sidst til et sted hvorfra vandtaxierne krydser vandet til den anden side. 3 dinarer skiftede hænder og vi fik en kort tur til den anden side, hvor andre soukker ventede. Her i blandt den imponerende guld souk. Her var det ikke varenes kvalitet der var problemet i forhold til vores købelyst, men deres pris. Guld er dyrt alle steder, men smukt var det!
Området ved mall of Dubai, smukt gør de høje bygninger sig ved nattetide. Senere var der stort lysshow på søen


Vi

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!