Ankommet i EU-byen Bruxelles

Efter afgang kl. 07.00 i morges fra Tarp og med kun få pauser og ingen slemme køer ankom min kæreste Malte og jeg til Bruxelles kl. 14.40 i eftermiddags. Så snart man kom ind i byen kunne man mærke, at EU har hovedsæde her. Vi kørte bl.a. forbi Kommissionen og kunne læse, at der i morgen skal være et topmøde her i byen. Vejret har desværre været dårligt hele dagen med en masse regn, så vi måtte omdisponere lidt og foretage os nogle andre ting end først planlagt. Vi tog i Galeries St. Hubert, som er et utrolig flot indkøbscenter og med dets åbning i 1847 er det også et af de ældste i hele Europa. Her var der selvfølgelig en masse utrolig imponerende chokoldeforretninger, som vi gik og kiggede på.

Galeries St. Hubert

Her fik vi lidt læ for regnen og da vi var nået gennem centret, gik vi hen til en bar, som hedder Delirium, hvor de har en helt masse forskellige, belgiske øl, som man ellers ikke rigtig kender til. Jeg fik en øl med æble og Malte fik en øl, der hedder Straffe Hendrik d. 4 med 11%, så den var der bas i, som min far så passende kunne have sagt. Efter vi havde oplevet den belgiske bar-atmosfære gik vi hen til en gadecafé, som solgte rigtig gode, belgiske pomfritter. Vi fik hver et stor kræmmerhus og sad under en parasol og spiste dem, mens vi iagttog bylivet passere. Det var nogle lækre pomfritter, hvor man virkelig kunne smage, at det engang har været en kartoffel. Efter det gik vi lidt rundt blandt nogle butikker og endte så med at tage hjem og søge læ for regnen.

 Nogen af de bedste pomfritter jeg nogensinde har fået 



I morgen skulle der blive bedre vejr, hvilket vi håber meget. I morgen står programmet på en rundvisning i EU-Parlamentet, hvor en tidligere elev fra Duborg-Skolen har tilbudt at give os en rundvisning. Det glæder vi os meget til.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!