Luxembourg

Efter morgenmaden på hotellet lagde vi vores bagage i bilen og gik ind til midtbyen. Her havde vi for øje at tage hen til en gammel borg, Bock du Casemates. Den lå på en høj top med lange skrænter nedad til begge sider. Det er en gammel borg fra 1000-1100 tallet, som skulle vise sig at blive starten for Luxembourg City i dag. Den kom senere hen til klart at afgrænse land og by. I dag er der dog mest kun ruiner tilbage, men man kunne alligevel fornemme, hvor stor den engang har været, mens man gik rundt der. Det var skam også asiater tilstede, så det må have været værd at se. Efter det gik vi ned til bydelen Grund, som ligger nede ad den lange skrænt, som borgen ligger på toppen af. Bydelen Grund er omringet af en lille flod, som løber igennem og gør de gamle, smalle, brostensbelagte gader til et meget charmerende sted. Her var vi inde at se hovedkvarteret for kultur i Luxembourg. Her fandt vi ud af, at den yngre generation i Luxembourg også taler er meget flot tysk og ikke kun fransk og Luxembourgsk. Efter det gik vi så småt tilbage mod hotellet for at hente bilen og køre mod Neuchatel. 

 Bock du Casemates I baggrunden

Grund kvarter

Vi kørte over Molsheim i Frankrig, hvor Malte ønskede at se Bugatti’s hovedkvarter. Da det kun var en omvej på små 20 minutter og der lå indkøbsmuligheder i nærheden, så vi slap for at købe ind i Schweiz, besluttede vi os for at gøre dette. Deres hovedkvarter er et flot gammelt gods, med flere huse og en moderne bilfabrik samlet på en grund. Malte fik stillet sig hen til et par andre franske drenge, som også stod med deres kameraer og ventede på at der skulle komme en Bugatti kørende. Jeg tog på indkøb imens og modtog en meget glad Malte, da jeg var færdig, for der var rent faktisk kommet en Bugatti kørende forbi. 
Med et vellykket pitstop i Molsheim ankom kørte vi videre mod Schweiz og ankom i Neuchatel kl. 19. Her fik vi nøglerne til Christian S.’s lejlighed, en af min fars kammerater, hvor vi har fået lov til at være de næste to nætter. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!