Granville market og Vancouver Canucks

 Da det var så hyggeligt at være sammen med Alicia aftenen forinden havde vi aftalt at tage ud igen sammen i dag (d. 5/1). Planen var at tage til Granville Island for at gå lidt rundt og tage på et populært indendørs marked. Vi forlod vores hostel sammen og gik over Granville Bridge hen til Granville Island området. Her bed vi blandt andet mærke i, at bilister er utrolig søde til at holde for fodgængere. 


Vi havde tænkt at spise frokost på markedet, da dette var et af Lonely Plantes hot tips. I den forbindelse besluttede vi os for at gå lidt rundt i området først, da det kun var først på formiddagen. Vi gik hen af mod området ved navn Kitsilano. Det er her University of British Columbia (UBC) ligger, hvor Alicia skal gå mens hun er på udveksling. Jeg havde udsøgt mig en park, hvor der var et lille udsigtspunkt over mod Vancouver Downtown. Her kunne vi rigtig beundre de mange store, glasbeklædte højhuse. Desuden kunne vi også se over mod Stanley Park, hvor vi havde været dagen før. Vi gik videre rundt i parken, mens vi snakkede om, hvordan det er at bo i Chile. Alicia havde nemlig åbent og ærligt fortalt, at hun under ingen omstændigheder ville bo i Chile i fremtiden. Hendes drøm var faktisk at komme til Danmark for at læse. Hun fortalte om, at deres præsident ikke just står i spidsen for en positiv udvikling i landet og at der er meget høj kriminalitet. Alicia synes derfor også, at det virkede skørt at sige at nogle gader i Downtown Vancouver skulle være farlige - det var de ikke i sammenligning med Santiago. 


Vi kom så småt tilbage til Granville Island igen og besluttede at nu var det tid til at tage et kig rundt på markedet. Det er et meget traditionelt marked, som vi også kender det flere steder fra Europa. Der var forskellige boder der solgte friske råvarer så som kød, frugt og brød. Desuden var der også en masse boder der solgte færdig tilberedt mad. Efter vi havde gået nogle runder havde vi alle udsøgt os hver vores bod der skulle stå for dagens frokost. Vi var heldige med at finde et bord vi kunne sidde ved. Vi fik snakket endnu mere hen over frokosten og blev også enige om, at se om det ikke kunne lade sig gøre at tage en dagstur til Whistler skiområde sammen, da Alicia også står på ski og gerne vil prøve området ligesom os. 



Efter frokosten havde vi udset os endnu et mikrobryggeri at besøge, hvilket ligeledes var blevet anbefalet af Lonely Planet. Bryggeriet hedder Granville Island Brewery. De havde ikke lige så mange specialøl som Alibi Room, men stedet var bygget op på en sjov måde. Rundt omkring serveringsområdet befandt bryggeriet sig, som kun var skærmet af med glasruder, så man kunne følge med i hele brygningen. Det synes vi alle var en sjov ide.

På vejen tilbage havde vi besluttet os for at vi ville forbi Tim Hortons, som er en meget populær donutkæde her i Canada. Den første vi kom forbi havde dog lukket, så vi endte med at tage en der lå inde i en tankstation. Det gjorde nu ikke så meget, da vi alligevel havde besluttet os for at tage den med tilbage til vores hostel. Tilbage i loungen begyndte vi på et spil kort, da en italiensk pige Alicia havde mødt nogle dage forinden sluttede sig til os. Hende fik vi snakket med et par timer, inden det pludselig var tid for Jens og mig at sætte kurs mod Rogers Arena hvor vi skulle se ishockey. 

Aftenens kamp var mellem Vancouver Canucks og Colorado Avanlanchers. Det var en oplevelse vi havde set meget frem til, da det er et must do i Canada og en sport vi begge synes er meget underholdende. Vi fik fundet vores siddepladser i den store arena og havde et godt udsyn til banen trods det faktum at vi ikke kunne sidde længere væk. Mens vi ventede på at kampen skulle starte, snakkede vi om, hvordan vi begge bed mærke i at atmosfæren minder meget om store sportsbegivenheder i USA. Det vrimlede med forskellige madboder og fanartikler, mens der også var rigeligt med underholdning under kampen. Blandt andet det berømte 'kiss cam', hvor det går ud på at de fans der bliver filmet og vist på storskærmen skal give hinanden et kys, blev hevet frem under de to pauser. Desuden var der ikke en gruppe af dedikerede fans der sørgede for stemningen som til fodbold derhjemme, men to værter og forskellige videoklip der skulle sætte gang i tilskuerne. 




Kampen var en succes - Vancouver kom igen efter et vildt comeback og endte med at tage sejren 4:2 over Colorado. Det er en aggressiv sport, men meget underholdende og spændende at se. Det var vi begge enige om vi godt kunne overveje at gøre igen. Måske University of Victoria har et hold vi kan heppe på? 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!