Togture á la Sri Lanka

I morges ringede vækkeuret atter tidligt, da vi skulle med toget fra Hatton til Ella kl. 07:10. Vi valgte netop dette tidlige tog, da det er en meget populær strækning at køre på Sri Lanka og man ikke kan bestille pladsbilletter. Turen tager for det meste 4 timer, så vi ville dog gerne sidde ned. En anden fordel dette tidlige tog efter sigende skulle have var, at halvdelen var et godstog, så derfor kørte det lidt langsommere så man bedre kunne nyde den flotte udsigt, det lød jo umiddelbart godt. Vi kom på toget og fik også en siddeplads ved siden af hinanden og ved vinduet - meget god start. Ved stop nummer to myldrede det lige pludselig ind med folk fra alle sider, så der blev hurtigt fyldt op og folk måtte allerede da stå i gangene. Der kom stadig flere og flere folk, som skulle med toget, langt over halvdelen turister. Kontrolørerne prøvede at skabe plads ved at få folk til at mase lidt og stå endnu tættere på hinanden. Da det heller ikke var en mulighed længere, måtte folk stå på trapperne i indgangen til toget og holde fast ved gelænderet, og dermed læne sig ud af det kørende tog - åbenbart meget normalt i Sri Lanka. På et tidspunkt var der en gruppe srilankanere, som begyndte at synge og spille musik ved bordet bag os, hvilket lød ret godt.
Efter 4 timer i det meget overfyldte tog var vi dog stadig ikke ankommet, da et godstog jo også skal læsse godset af, det blev gjort på mange forskellige stationer og vi måtte altid holde og vente i nogen tid. Det endte med at vi efter 5 1/2 timer endelig var fremme i Ella. Vi kunne gå til hotellet fra stationen, så vi fik hurtigt tjekket ind og gik derefter direkte til Ella Spice Garden, hvor vi havde læst, at en familie tilbød et madlavningskursus, som vi gerne ville booke os ind på. De havde heldigvis plads til os tre i morgen, så der skal vi have en rundvisning i deres krydderihave og lære at lave srilankansk curry i forskellige varianter. Herefter fandt vi hurtigt en café, hvor vi fik en lækker frokost. Efter frokosten havde vi planlagt at tage til jernbanebroen Nine Arch Bridge, som ligger midt i en masse teplantager. Vi kørte med en tuk tuk hen til et viewpoint, hvorfra vi gik ned til broen. På vejen tilbage gik vi over broen og fulgte togskinnerne tilbage til Ella. I Sri Lanka er det åbenbart meget normalt at gå lige ved siden af skinnerne, og hvis der ikke er et tog i syne, så også på skinnerne, så det gjorde vi også. På et tidspunkt kom en mand ud fra sin lille vejcafé og gennede os ind til siden, fordi der kom et tog forbi. Efter det kunne man bare gå på skinnerne igen. En meget anderledes oplevelse, hvis man sammenligner med al den sikkerhed der er omkring toge og togskinner i Danmark og Tyskland.

 Hård togtur
 Glad for endelig at være fremme
 Nine Arch Bridge

Gåturen på skinnerne tilbage til Ella

Da vi ankom til den overdækkede station i Ella begyndte det at regne en del, så vi satte os her og ventede til regnen var forbi, gik så tilbage til hotellet for at skifte til noget varmere tøj, for så at tage ud at spise aftensmad. Vi havde læst om en meget populær restaurant, som hedder Matey Hut, som vi gerne ville prøve. At den er populær fik vi en fornemmelse af, da vi var gået derhen. Der var kø for at komme ind og få et bord, hvilket vi ikke har set nogen som helst steder endnu. Vi blev enige om at tage den i morgen til frokost, og håbe på, at der ikke er helt så mange folk. Vi fandt en anden restaurant, som også serverede srilankansk mad, men noget, som vi ikke har prøvet før, så det var også spænende og lækkert.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!