Andre facetter af ørkenmetropolen

I morges blev vi hentet ved hotellet kl. 7:25 og efter at have samlet 3 andre ind kørt ud i ørkenen. Første stop var et sted hvor man kunne køre på quad, som åbenbart var med i den pakke, som Sophie og jeg havde givet Harriet i fødselsdagsgave. Vi fik lov at køre i 20 minutter inden turen gik videre ind i ørkenen, hvor vi kørte op og ned ad klitterne i ørkenen, det var som at være i en forlystelsespark, helt vildt sjovt og vores chauffør havde rigtig godt styr på bilen. Her kørte vi ud til et sted, hvor vi steg ud og tog billeder og sandboardede i ørkenens uendelige sandbanker. Efter det havde vi i vores pakke åbenbart også brunch inkluderet i et lille beduin-Camp. Her fik vi hummus, pasta, chapati og en bønnemos, super lækkert. Dertil var der små runde kugler, som var en slags arabisk dessert og kaffe krydret med kanel, peber og safran. 



Herefter var det tid til en kort tur på en kamel i ørkenen og så gik turen også tilbage til Dubai. På vejen tilbage faldt vi i snak med vores guide som fortalte, at gan var inder og at hans døtre læste på universitet i Indien, da uddannelse kun er gratis for UAE statsborgere og ikke for tilflyttere. 

Tilbage på hotellet tog vi os en lille lur og tog så til Old Dubai, nærmere Al Fahidi Historic district. Det ser helt anderledes ud end resten af Dubai og meget mere som man forestiller sig en rigtig landsby i ørkenen. Husene var alle sandfarvede, ikke særlig høje og der var smalle gader rundt omkring. Inde i bydelen havde de vindtårne, som tillader luften at cirkulere, så der altid er ret køligt nede i gaderne. I dag er der en helt masse gallerier i den gamle bydel og nogle hyggelige cafeer. Vi satte os ind i en af cafeerne, som også var et galleri. Her fik jeg en frisk myntete og en is med dadler lavet på kamelmælk. Herefter tog vi en abra - en bådbus, over til soukkerne på den anden side af floden. Det kostede kun 1 AED at komme over og det var også meget populært og blev flittigt brugt af de lokale. Soukkerne her er delt op alt efter hvad de sælger. Vi gik mest rundt i krydderi, parfume og guld soukkerne. Det mindede meget om Marokko. Man kunne ikke gå i fred uden at blive bedt om bare at kigge i deres forretninger eller blive lokket til en samtale med sælgerne. Vi blev ofte kaldt for Shakira (spansk sangerinde) og Lady Gaga (Amerikansk sangerinde) af en eller anden grund. Det var spændende at gå rundt i soukkerne, men vi var også lettede da vi var ude igen, for det er ret anstrengende at gå rundt blandt de påtrængende og ihærdige sælgere. Her til aften har vi snakket lidt om morgendagens program. Vi ville egentlig have tilbragt formiddagen i Abu Dhabi og set den store moske, men den er lukket om formiddag pga. fredagsbøn, så vi må finde på noget andet og så vende tilbage til Dubai en anden gang for at se moskeen. 



 Brunch i et bedouincamp


 Abra - water taxi
Spice Souq
 Al Fahidi Historical Neighbourhood
Gold Souq - Deira

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!