Alle forbrydelsers moder...



 ...kan man vel kalde Holocaust. Et af arnestederne var i Auschwitz - Birkenau, hvor nazisterne først omdannende en polsk kaserne til en koncentrationslejr, siden ryddede en landsby for at få plads til udryddelseslejren Birkenau. Vi tog afsted efter morgenmaden, da vil ville undgå kø ved betalingsanlæggene på motorvejen tog vi en alternativ rute derud, Landeveje er nu også de steder hvor man oplever mest, og i dette tilfælde betød det også en fartbøde fra det polske politi. Solveig kørte for hurtigt igennem en lille by, og prompte blev vi vinket ind til siden. Bøden blev på 100 Złoty, ikke så slemt når man tager i betragtning at farten blev målt til 71 kilometer hvor 50 var den tilladte hastighed.

Vel ankommet til auschwitz kom vi i gang med rundvisningen på engelsk. Sjovt nok var vi sammen med et par andre danskere som de eneste på den engelske rundvisning. Vores guide kunne godt have været bedre, hun var til at forstå, men var på ingen måde inspirerende at høre på. Nu talte meget af turen også for sig selv, vi startede med en film og gik derefter under Arbeit macht frei skiltet, så er man ligesom i gang.




Senere kom vi også over til Birkenau afdelingen, der hvor langt de fleste mord på fangerne fandt sted. Her var vi i forbindelse med vores skitur til Slovakiet tilbage i 2017, men nu var vejret om ikke andet bedre. Også her var det synligt hvor få turister der pt. er undervejs i Europa.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!