En dagstur i paradis

 


Efter en god nats søvn i ørkenteltet satte vi os forventningsfulde på bænken foran morgenmads bordet. Morgenmaden var simpel med god, og vi blev alle mætte og var derfor klar til vores store tur ud i den vildt smukke ørken. Vores chauffør blev Saba som også kørte os dagen før. At sige at dagen var storslået ville være en underdrivelse, vi startede med at gå op ad en kæmpe rød sanddynge, hvorfra der var en forrygende udsigt. At gå opad i sand er hårdt, hvert skridt opad må næsten gentages for man skrider tilbage i det fine sand så der er særdeles god tid til at nyde udsigt på vej op når man udmattet måtte holde pause. 

Senere fuldte højdepunkt på højdepunkt, hvor farverne på sandet skiftede fra rødt til hvidligt og tilbage til rødt igen. Nogle gange gradvist, andre gange nærmest med brat. Frokosten betød en pause på et par timer, hvilket heldigvis fandt sted bag en skyggefuld klippeformation. Her diskede Saba op med et godt måltid mad som vi indtog med en hollandsk familie der viste sig at skulle på sammen med os i Mohammeds fantastiske lejr. 

Efter de 2 timers frokostpause satte vi os atter i bilen, og igen gik det over sand og sten mod nye områder af ørkenen. Vi var endda på vandring i en smuk dal, og senere flugte en tur igennem en slugt. På den anden side ventede der en mulighed for at sandboarde, det viste sig ikke overraskende at være en aktivitet kun 2 fra selskabet tænkte var anstrengelserne værd. Ingeborg og Mikkel fik hver en tur, de skulle jo selv skaffe højdeforskellen, og vi havde jo alle tidligere på dagen prøvet af gåop af en af de høje sandklitter. Især Mikkel viste stil, han magtede at stå op på boardet som den eneste vi så.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!