En smuttur til Edinburgh

Vi ankom til Edinburgh sent om natten, hvor vi tog en bus ind til byen. Da vi endelig ankom til vores lejlighed, mødte vi vores vært Alan, som havde holdt sig vågen, hvilket man også godt kunne se på ham. Han viste os kort vores værelse og så var der ellers dømt sovetid.



Udsigten fra lejligheden


Udsigten fra lejligheden


Næste morgen gik vi igang med at udforske Edinburghs små og mystiske gader. Vi startede dagen med en kaffe og en sandwich hos en nærliggende café for at tanke kræfterne op.  

Første stop var St. Giles Cathedral, som ligger på Royal Mile. Mens vi tog billeder kunne man høre sækkepiper i det fjerne og senere så vi at det var en demonstration for selvstændighed. Folk klædte i traditionelt skotsk tøj og utallige skotske flag marcherede i gaden under en meget fredelig demonstration.




 
St. Giles Cathedral

 



Vi gik videre ned ad Royal Mile, som er gågaden i Edinburgh, gaden er fra gammel tid og er indlemmet af flotte stenhuse. Pubberne er overalt og den flotte brostensvej gør det hele mere autentisk. Vi fik det meste af dagen til at gå med at se Edinburghs små afkroge og drikke en kop kaffe, imens vi så på menneskerne i Edinburgh.






Anden dagen startede med en gang morgenmad i lejligheden inden vi vågede os ud til Arthurs Seat. Dagens programm stod nemlig på Edinburghs højeste punkt Arthurs Seat som er 251 m.o.h. Vejret var fantastisk, hvilket vi også fik bekræftet af en kvinde der spurgte om hun måtte tage et billede af os til hendes fotografstudie. Hun fortalte at vi var meget heldige at have så godt vejr på denne årstid.

Efter en god gåtur hen til klippen, startede vi med bestigelsen. Det var ekstremt stejlt og det stoppede ikke før man nåede toppen. Dog blev man belønnet med en fantastisk udsigt over Edinburgh by. Den skotske natur er ligesom man forventer det og man kan kun tro at længere nordpå er endnu mere magisk.










Efter vi kom ned igen, tog vi hen til den ikoniske Victoria Street, som gav J.K. Rowling, inspirationen til diagonalstrædet fra Harry Potter. Flere steder i byen kan man finde steder og bygninger som Rowling har brugt i hendes bøger.  

Sidst på dagen gik vi op til Edinburgh Castle, men efter vi fandt ud af at de kostede 18 pund per person var det alligevel ikke noget for os og vi nøjedes med at tage nogle billeder udefra.



Victoria Street

 




Scots Monument


Den sidste dag besøgte vi Greyfairs Kirkyard, som er en kirkegård, hvor bl.a. Potter, Tom Riddle og Moodie fra Harry Potter er begravet. Personerne er døde længe før Rowling skrev hendes bøger, men igen har hun brugt kirkegården til at finde navnene til bøgerne.

Vi sluttede af med at se the Scots Monument på Princess street, inden vi tog bussen tilbage til lufthavnen.

Edinburgh er en flot og gammel by, som helt klart er et besøg værd. Kayla og jeg nød det ihvertfald.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!