Farvel til Bali

 Dag 7

Så er vi klar i lufthavnen, næste etape venter. Men dog har selv en dag hvor hovedparten af tiden gik med transport budt på oplevelser. Således startede en ny riscyklus på Tepi Sawah, kl. meget tidligt ankom manden der står for Dewis rismarker, og begyndte med at gøre ris klar i et vandfyldt bassin. Da Lone & Eskild var tidligt oppe fik de set hvordan han gjorde risen klar. Lidtsenere ankom Dewi også, og så fik de forklaret hvad det var der skete, og hvor mange marker hun har. Noget overraskende regnes der ikke i hektar, eller kvadratmeter, men i risbundter. Dewi råder over nok marker til at kunne udplante 3 bundter ris.

Vores morgenmad var atter lokal, men lidt mere morgenmads agtig end dagen forinden, hvilket ikke gjorde noget. Efter vi havde sat de lækre retter til livs ankom mr. Momon, og så var det tid til at betale for maden og tage afsked med de meget søde mennesker vi havde boet hos de sidste 3 dages tid. 

Vi havde kun et stop på turen fra Wongaya Gede til Kuta hvor lufthavnen ligger, nemlig det utroligt smukt beliggende hindu tempel Tanah Lot, der ligger ude ved kysten. Templet er et såkalt vandtempel, og de ligger som perler på en snor hele vejen rundt om Bale, således at man skal kunne se fra de ene til de næste.  Tanah Lot havde vi ikke for os selv, et hav af andre mennesker myldrede rundt, både turister som os selv, men også troende hinduer, for hvem selve templet var forbeholdt. Templet er kun tilgængeligt ved lavvande, og i den tid vi var der var det tydeligt at se hvordan vandet steg, da vi forlod stedet var det ved at være slut med at gå tørskoet over til templet. Vi kan på vores navigationsprogrammer se at vi i luftlinje er 39 kilometer fra Tepi Sawah, men køreturen har, tro det eller lad være, taget 3 timer i dag. Man kommer ganske enkelt ikke ud af stedet på grund af allestedsnærværende scootere. Nu er det tid til at sige godnat her på Novotel, hvor vi har gode værelser, og hvor vi nåede at prøve swimmingpoolen efter ankomsten hertil. Bale har været et super positivt bekendtskab, vi håber Øst-Timor bliver det samme.







Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!