En varm velkomst i Rumænien






 Vi er ikke engang landet i Rumænien endnu og allerede venter der os noget som hører med til en hver tur, hvor the dude, er med på. Stewardessen i flyveren siger over, den ret uklare flyradio, at landingen godt kan tage lidt ekstra tid eftersom det rumænske politi skal ombord på flyveren. Vi bliver derfor bedt om at vente i ro, mens situationen er afklaret. Det handler så åbenbart om en passager, der er beruset og råber og skriger længere foran i flyet. Vi lander og omsider får politiet slæbt manden ud og vi kan endelig komme ud af flyveren. Så er det første møde med politiet allerede tjekket af!

Da vi er kommet ud af lufthavnen skal vi finde en Uber, der kan køre os ind til byen, hvor vi skal bo. Vi bestiller en Uber og det hele går godt. Vi venter der hvor vi tror vi skal, men det var det så åbenbart ikke helt. Vi skriver frem og tilbage med chaufføren indtil hun så vælger at aflyse turen. Alt er godt, vi prøver bare igen. Det samme skete så igen. Vi bevæger os et andet sted hen for vi tænker ikke at det bliver til noget, der hvor vi befandt os. Endelig finder vi så Valentin, en Uber chauffør, der kan kører os ind til vores lejlighed i Bucharest. Efter en god time vi stod ude i kulden, var vi altså endelig afsted. Dog viste det sig at hver gang en chauffør aflyser turen koster det os 10 Lei, så udover de 50 Lei, som Valentin kostede os, så fik de to andre chauffører også lidt drikkepenge. 70 Lei lettere ankom vi endelig til vores lejlighed, som er rigtig fin og ligger dejligt centralt.


Idag har vi været rundt i Bucharest og set dele af byen. Meget af det er ret forfalden og ret sovjetisk, men det er noget andet. Der er flotte parker og store bygninger og så siger Bjarne, at der ingen færdselsregler findes forhold til hvad han er vant til i Tyskland. Jeg må gi' ham lidt ret eftersom vi så en, der skulle parkere og kørte ind i bilen foran sig. Humøret er højt og vi skåler på en god tur.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!