Gang i Grindsted?

 Var et af de spørgsmål vi satsede på at få svar på denne sidste weekend i 2021. Vi havde for meget længe siden foræret Peter og Marie et weekend ophold i forbindelse med at Peter havde færdiggjort sin læreruddannelse. Grundet Corona og deraf følgende restriktioner var det først nu, mere end et år efter overrækkelsen af gaven vi kunne komme afsted. Valget på overnatningssted blev Hotel Hedemarken i Grindsted, primært fordi der var plads. Vi bookede jubilæumsophold gennem Small Danish Hotels, og håbede så det bedste. På hotellets hjemmeside var der beskrevet en række attraktioner i lokalområdet, det nærmeste af dem var Teddy bear art museum, i lego familiens tidligere privatbolig. Godt nok kunne det have været interessant at se boligen, men tanken om mødet med 1200 Teddy bjørne fik ikke lige just oplevelses generne til at slå ud i lys lue. Heldigvis havde Marie et konkurrerende forslag, nemlig Tirpitz museet ude ved Blåvand. Godt nok betød det mere kørsel, men vi betænkte os ikke længe inden vi sagde ja til at se på gamle ting fra 2. verdenskrig. Da vi var kommet afsted i god tid valgte vi at køre ad landevejen fra Rødekro, Undervejs kommer man jo så forbi Ribe hvor det altid er en fornøjelse at se domkirken dominere bybilledet. Ved Esbjerg så vi de hvide mænd ved havet, inden vi kun meget lidt forsinket rullede ind på parkeringspladsen foran Tirpitz museet. Vi behøvede dog ikke at undskylde de 3 minutter vi kom forment, for Peter og Marie ankom 17 minutter efter os. Det gav os tid til at se lidt af området først, museet ligger i et smukt klit landskab, hvor vi fik taget nogle billeder fra de højeste punkter. Selve museet var så langt fra de georgiske af slagsen vi besøgte i efterårsferien. Der var ikke meget at læse, men vildt meget at opleve. Således var der overalt stregkoder man kunne scanne hvor tidsvidners beretninger blev læst op. Museet havde også udstillinger om andet end bunkerbyggeriet, og mens udstillingen om livet på vestkysten fangede, må i hvert fald Peter konstatere at Rav ikke lige har den helt store interesse.




Efter at have suget viden til os fik vi frokost i museums cafeen. Altid en oplevelse at se de danske priser, her tænkes der især håhvad avancen mon er når man tillader sig at tage 10 kroner for et glas vand fra vandhanen! Maden var dog ganske god,  hvilket jo ikke er uvæsenligt.

Fra museet kørte vi en time mod øst, hvor Hotel hedemarken bød os velkommen på deres helt egen måde. Vi kunne i hvert fald være glade for at der ikke var udsolgt, for de havde noteret et 2 dages ophold for 2 i stedet for 2 et dages ophold for 4.  Det skal dog siges at vi generelt var godt tilfreds, aftensmaden var helt i særklasse. I vores jubilæumsophold var der inkluderet en 3 retters menu, og den imponerede i den grad.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!