Meet the People

Dagen startede først 8.45... gårsdagens 18 km sad nok stadig lidt i kroppen. Vi tog god tid til at få morgenmad og gik så afsted til fods mod Hafez gravmonument. Hvis man ikke lige er med på, hvem Hafez var, så kan vi oplyse om, at det er Irans mest berømte digter. Det siges, at alle iranere har mindst to bøger, som er koranen og Hafez´ digtsamling, men hvis de kun har én, så er det digtsamlingen!

Vi gik derud i gennem den lidt øde by, for det er fredag og islams helligdag, så folk har fri og de fleste butikker er lukkede. Hafez gravmonument er opført i en smuk have med de obligatoriske springvand og kølende kanaler og masser af små kroge. Det var tydeligt at se, at de lokale havde fri og nød dagen sammen med venner og famile i deres "søndagstøj". Vi fik en kop kaffe; der serveres jo mest te her, men Christian og jeg vil gerne have en kop formiddagskaffe, så det er nærmest blevet et fast programpunkt. Efter kaffen og lidt indkøb af souvenir i en lille butik, som havde håndlavede ting, gik vi videre. Målet var at finde en park, hvor vi lige som de lokale kunne holde picnic og slappe af på en skyggefuld plet i en af parkerne. På vejen mødte vi mange af de meget venlige iranere; en engelsklærer som sagde, at Peter lignede Tom Hanks, det er nu 2. gang på denne tur, han får det at vide, så måske er der noget om det! Ellers kunne han på sit flotte engelsk fortælle, at han vidste, at danskerne var det lykkeligste folk i verden, og han fortalte, hvor ked af det han var over styret og den måde befolkningen blev holdt nede på. Han sagde, at Iran altid havde været imod slaveri, men i dag kunne man betragte befolkningen som slaver i deres eget land. Efter en lidt længere snak ønskede han os en god tur og vi fortsatte mod parken. Ikke lang tid efter blev vi vinket hen til en mand på en bænk, som sad og drak kaffe med en anden mand, de rejste sig straks og spurgte, om vi ikke ville sidde ned, og så fortalte den ene mand, at han havde haft en dansk kæreste og om der stadig fandtes cigaretter af mærket Prince i Danmark. Han kunne også huske at hovedstaden var København og så kunne han sige "fisk":-)
Vi købte lidt frugt og så kom vi til en bager med alskens lækkerier, vi købte fem kager til den nette sum af 5,- dkr.
Tæt på parken fandt vi et pizzaria, vi bestilte to pizzaer og en stor flaske cola, de kunne dog ikke et ord engelsk derinde, men ved hjælp af tegnsprog kom vi afsted med pizzaer og colaer under armen og så satte vi os ellers i skyggen og fortærede maden men vi kunne iagttage iranerne som slæbte tæpper, gasblus, grill termokander og meget mere ind i parken, hvor de satte sig familievis og nød fridagen.



Efter en dejlig pause gik vi videre til Eram Garden, som er på Unescos verdensarvsliste. Det er en smuk have som er anlagt i midten af 1300-tallet. I dag tilhører den universitetet i Shiraz. Der daskede vi rundt og så på flotte bede, blomster, træer og vandkanaler samt et smuk restaurerer havehus, der dog var lukket.
Vi tog derefter en taxi tilbage til vores hostel, en tur på 5-6 km og en pris på 12 dkr. Men nu skal I ikke tro, vi er blevet dovne; indtil videre er kilometertælleren for dagens gåtur oppe på 12 km, og vi er ikke færdige endnu, der kommer nok en 3-4 stykker mere på, når vi skal på jagt efter aftensmaden.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!