Gudruns æggekage og Tulles øl

 Vi skulle allerede være ude af sommerhuset kl. 9, hvilket jo er lidt tidligt. Hvis man vælger at bruge de positive briller så gav det os dog også en gylden chance for at se noget på vejen hjem, og alligevel være hjemme til rimelig tid. Vi valgte at køre udenom Ålborg, og enhver med en vis geografisk sans vil så vide at vi måtte tage en færge ved Hals for at komme over Limfjorden. Færgen mellem Hals og Egense tager 5 minutter, og der er dermed ikke megen tid til at nyde overfarten. Heller ikke ventetiden er der meget af, for færgen sejler meget tit. Vi så i Hals Danbjørn og Isbjørn, to gamle isbrydere der nu er udgået af tjenesten. Dels er der sjældent is i de danske farvande efterhånden, dels er de moderne skibe klart bedre til selv at bryde isen end deres forgængere.







Syd for Limfjorden ligger Lille Vildmose, der i dag er større end Store Vildmose nord for fjorden. I 

Lille Vildmose er der udsat elge samt bisonokser, og vi kørte lige forbi for at se stedet an. En brochure blev det også til, så nu mangler vi bare at planlægge en tur derop for at se, om vi skulle være så heldige at opleve en elg eller 2. 

Sidste stop blev Hvidsten Kro. Vi kørte over Hadsund og derfra mod Hvidsten kro, hvor historiens vingesus har været forbi mere end en gang. Kroen er især kendt for Hvidstengruppens bedrifter under 2. verdenskrig. Deres gerninger endte med at koste 8 af medlemmerne livet i Ryvangen, bundet til pælene hvor de blev skudt af de tyske besættere. Det er dog ingenlunde kun fortidens bedrifter kroen hviler på, der er flot, rent og enormt velholdt overalt, og maden var også god. Vi fik den kendte æggekage skyllet ned med Tulles øl brygget i Randers, og det fortrød vi ikke.







Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!