Rundt i Vancouver

 Vi startede med godt vejr, men da vejrudsigten ikke gav det store håb om at det ville fortsætte lagde vi planerne sådan at vi kunne få valuta af det gode vejr. Efter en hurtig seven eleven morgenmad chekkede vi ud fra Hotel Victori, Byens ældste hotel, og begav os afsted til fods mod Stanley park. Undervejs passerede vi mange af de høje moderne bygninger der kendetegner de nordamerikanske storbyer, ikke vildt charmerende arkitektur efter vores mening, men en ting må man lade Vancouver, beliggenheden kunne ikke være meget flottere. 






Stanley park ligger ligesom for enden af byen, og er en skovbevokset halvø med små søer, man kan kun rose byplanlæggerne for at have modstået fristelsen til at bebygge området. Vi nød den smukke udsigt mod den nordlige del af byen, og de bagved liggende bjerge. Langs promenaden er der placeret skulpturer og en ad dem lignede i den grad den lille havfrue. Kom man tæt nok på var det dog tydeligt at det ikke drejede sig om en kopi, men om et selvstændigt kunstværk. Ved vandet var der lidt for koldt for Solveigs hænder, så vi drejede ind i skoven, hvor bæver søen bød på overraskende mange egern samt et rigt fugleliv.








Efter vandreturen rundt i Stanley park var det planen at mødes med Christian og Kayla på Granville island, hvor der skulle være et dejligt fødevaremarked med mange muligheder for få noget at spise også. Da gåturen havde taget lidt længere tid end forudset, og det samtidig var blevet ringere vejr så vi valgte at tage toget mod den olympiske by, og efter en kort gåtur derfra en af de små færger mod Granville island. Her var det noget sværere end ventet at finde de unge, men efter lidt skriver og søgen lykkedes det så. Vi afsluttede turen med god mad på en mexikansk restaurant, inden vores veje skiltes. Vi gamle tog afsted mod lufthavnen, de unge videre på turen, en her dag havde de endnu i Vancouver inden også de må vende snuden hjem igen.





Herefter fulgte der ventetid i lufthavnen, det var egentlig planen at vi ville skrive blog, men ak, vores adapter havde vi sendt med den almindelige bagage hjem, så strømmen på computeren rakte kun til at konstatere at det blev der ikke noget af. Hjemturen startede med en lille forsinkelse, og desværre gentog det sig i London, hvor vi også måtte vente en time, hvilket jo desværre betød at vi landede i københavn en god time forsinket. Genvordighederne var desværre ikke forbi endnu, for noget sporarbejde betød at der var langt mellem s-togene med retning mod Hillerød. Således var klokken lidt i 12 før vi kunne sætte os i bilen og køre de 3 timer hjem mod Harrislee. En hård afslutning på en fantastisk tur.





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!