Afskedsfest i Asembo

Den sidste dag for os i Asembo betød fest, men først skulle vi have overstået en fodboldkamp, mod den skole, som vi besøgte tidligere. Vi havde aftalt kl. 9.30. Da vi kom hen til skolen, var der stort tumult ved kirken, men det tænkte vi ikke mere over. Vi blev modtaget af en lærer, men der var ingen elever. Der blev talt lidt frem og tilbage mellem de to lærere og til sidst undskyldte  Mr. Obonjo meget. Han indrømmede at have overset, at den nye præst skulle indvies den dag og alle elever derfor skulle i kirke. Vi aftalte derfor, at 10 elever kom hen til os omkring kl. 16, efter de var færdige med at være i kirke. Så vi gik altså tilbage til Kanyakoo igen. Her slappede vi lidt af, vaskede vores tøj og pakkede de fleste af vores sager sammen.

Hjemmefra havde vi taget en masse gammelt tøj med, som vi gerne ville give til folk i Afrika, som har brug for det. Vi havde hver en ekstra taske eller kuffert med. Vi organiserede tøjet efter størrelser, mens Peter gav alle børnene og voksne i Kanyakoo numre, så det var nemmere at holde styr på, hvem der allerede havde fået og hvem der ikke havde. De kom ind til os 4 og 4 og vores opgave var det så, at finde et stykke tøj, som den pågældende person kunne passe. De fleste børn blev rigtig glade, for de sager de fik. Andre var lidt utilfredse og ville hellere gave haft noget andet. Efter vi havde delt tøjet ud havde alle børnene taget det nye stykke tøj over deres gamle tøj. Det så sjovt ud, at alle børn enten havde to par shorts på eller to t-shirts.
Klokken blev 4 og eleverne kom. Der var to drenge og 8 piger. De to drenge snakkede med os, men pigerne sagde nærmest ikke et ord, så det var et ret kedeligt besøg. Lige efter eleverne var kommet, var det tid til at slagte aftensmaden. Da der var to andre europæiske piger på besøg, og det også var deres afsked fik de æren af at slagte et får. Jeg havde nogle dage forinden meldt mig, til også at slagte et dyr, som var vores gave til afskedsfesten. Jeg slagtede geden sammen med Jakob fra min klasse. Vi fik en stor kniv i hånden. Tre mænd holdt fast i dyrets ben og en bøjede dens nakke bagud. Jakob og jeg fik besked på, hvor på halsen vi skulle skære og så var det ellers bare at lægge kræfterne i. Blodet sprøjtede ud og vi skulle holde en pause med at skære, så de kunne få samlet alt blodet sammen. Derefter skulle vi skære nakken helt over, det var hårdt at komme igennem knoglerne, men vi klarede det! Det var en lidt vild oplevelse.





Om aftenen blev der bygget et stort cirkustelt op, hvor festen skulle finde sted. Der var en DJ, som spillede musik, en masse mad og rigtig mange børn, som var fantastisk gode til at danse.

Næste morgen sagde vi farvel, til alle de søde mennesker, som vi havde mødt og så startede anden etape på turen. Vi var nu på vej mod Kitmikayi, som er en stor klippeformation og samtidig et religiøst sted for nogle. Vi kravlede på på stenene og nød den flotte udsigt. Herefter kørte vi videre til endnu en klippeformation, som kun lige var blevet meget berømt for omkring 3 måneder siden. Nogle religiøse folk sagde, at de havde set Jomfru Maria på dette sted. Vi kiggede på klipperne i lang tid og kunne ikke rigtig finde ud af, hvad det var vi kiggede på. Vi fik forklaret, at den ene af klipperne lignede Jomfru Maria fra siden, med hendes slør og som bukker en lille smule, meget specielt.. En ældre dame mente endda, at hun havde set Jomfru Maria blinke til hende.





Efter klipperne gik turen videre mod en ret stor by i Kenya, nemlig Kisumu. Her spiste vi frokost på tagterrassen af et indkøbscenter og derefter gik vi hen til det ældste marked fra kolonitiden. Her solgte de en masse grøntsager, frugt, bønner, fisk og høns. Derefter gik vi igennem et metal-arbejder kvarter. Her larmede det en hel del, fordi folk sad og slog metallet til rette, men det var spænende at se. Herefter tog vi til Masai markedet i Kisumu, hvor vi købte et par souvenirs. Herefter tog vi med piki piki til et sted der hedder Dunga Hill. Her fik vi noget koldt at drikke, så solnedgangen og så så vi endda en flodhest i søen nedenfor. En rigtig dejlig aften! Vi sluttede aftenen af med aftensmad hos en kenyansk kvinde, som hovedsageligt bor i Danmark og også er gift med en dansker. Hun havde forberedt et festmåltid til os og det var en rigtig hyggelig aften.





Knus

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!