Ohrid

Morgenmaden i Albanien var endnu en reminder om at fordommene ikke skal tage overhånd. Den var velsmagende, rigelig og med frugt. Bizzart nok skulle der tales ekstra for kaffen, men det øvrige prisniveau gjorde at vi tog chancen og fik kaffe med. Vi tjekkede ud, satte os tilrette i den lille røde fiesta, der som forventet hold uskadt på parkeringspladsen. Da vi ikke havde været i Albanien i 24 timer, skulle vi finde noget at bruge tiden til. Det blev til en gåtur i et smukt parkområde tæt ved grænsen. Her var der adskillige lokale der gjorde brug af deres fridag. Man kunne leje robåde, endda med kaptajn, det sprang vi dog over.





Da de 24 timer var gået kørte vi til grænsen, atter engang kunne vi konstatere at østeuropæiske grænsevagter ikke bruger megen af deres uddannelsestid på høflighedsbelæringer. Vi oplevede endda at få bilen tjekket af en tolder, der godt nok talte et ok engelsk, men best benyttede sig af bydeform!

Vel ankommet til Makedonien gik vi først en tur ved Sveti Naum klostret, her var der masser af mennesker, og også en del påfugle omkring klostret. Vi fik også en lille rundvisning i en af de ortodokse kirker, ret spændende.









På vej mod Ohrid er der blevet bygget en rekonstrueret pæleby, i 1997 fandt dykkere spor efter en pæleby, 6000 stolper er der fundet spor efter, og arkæologer har været med til at rekonstruere byen,  virkelig godt lavet! Vi kunne endda klare os med engelsk og euro, Makedonske denarer havde vi ikke fået hævet endnu.


Efter museumsbesøget kørte vi de sidste kilometer mod Ohrid. En lille, men meget smukt beliggende by ved søen af samme navn. Her har selv Romerne været og efterladt bygninger. I fordumstid var Ohris hovedstad i et rige der blev undertvunget af Osmannerne, der også har efterladt bygninger. Byen er blevet opdaget af vestlige turister, vores lille hotel har således en 7 årig kontrakt med den hollandske afdeling af TUI. Kontrakten løber dog kun til 4 oktober, så under vores ophold var der et væld af nationaliteter. Vi gik straks efter indkvarteringen op mod byen, spiste en god og billig frokost, så borgen, en del gamle kirker, sejlede på Ohrid søen, og sluttede af med en gang Cevapcici i det gamle osmanniske kvarter. (her hed det dog Kebabi) en spændende dag i et af europas yngste nationer.














Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!