Along the great ocean road



Vi startede ud meget tidligt om morgenen. Vi gamle stod op 5.30 og ungerne fik ikke morgenmad i huset. Alt dette var så vi kunne nå igennem Melbourne inden der kom for meget trafik. Planen lykkedes på sin vis, selvom vi konstaterede at der også på det tidlige tidspunkt var meget trafik. Første stop var i Torquay, hvor vi fik en kop kaffe, her var der sol, men varme var der ikke meget af.



Næste stop blev ved kystens første fyrtårn, her var der en lille Cafe der først åbnede ved 9 tiden, altså måtte vi slå 20 minutter ihjel. Vi gik til fyrtårnet, så den spektakulære kystlinje, og kunne samtidig glæde os over at det kun var en forsmag på de 12 apostle senere på dagen. På cafeen fik vi kaffe og scones, en god start på en lang køretur.






Kort efter kom vi til det fantastiske Pole house, vi havde forsøgt at booke huset, det var ledigt, men desværre, man kan kun overnatte 2 personer af gangen, så det var ikke muligt for os.




Erskine falls, smukt!


Næste stop blev et af turens highlights. Vi havde set at der skulle være gode muligheder for at se Koalaer i fri natur ved Kennet river. Vi kørte ind til Koala Cafe, og straks var der bid. Ikke alene så vi 3 koalaer siddende i forskellige træer, der var også Kakkaduer, Kookaburras, samt adskillige papegøjer at kigge på. Der var også mange asiater, der ikke koncentrerede sig om Koalaerne, men i stedet om hvor mange papegøjer der kunne sidde i deres hår !


En Koala der spiser lystigt. Ved Kennet river et syn der ikke er så ualmindeligt.

Tossede japanere. Utrolig hvilken larm de kan lave, fugle på hoveder og arme, selfiesticks og skrigen. I det mindste havde disse eksemplarer ingen ansigtsmasker.


Efter frokost ved Apollo bay gik vejen lidt ind i landet, her var der vejarbejde mange steder, hvilket gav mulighed for at undre sig over at det i 2017 er nødvendig med stop og slow skilte betjente med håndkraft når der er vejarbejde. Det siger jo lidt om timelønnen, der åbenbart er større i weekende, for dagen efter var der opstillet et trafiklys der hvor der havde være stop and slow folk dagen før.



I løbet af dagen havde vejret primært været gråt i gråt, men da vi nærmede os de 12 apostle kom der mere og mere sol, vi besluttede os derfor til at tage chancen og se om det var muligt at komme op at flyve i en helikopter. Vi fik plads, dog således at Ingeborg kom i en anden helikopter, på den måde lykkedes det os alle at få front seats til den spektakulære tur langs de 12 apostle, hen mod London bridge, og tilbage igen. 15 minutter tog turen, mega spændende og klart en oplevelse vi vil tænke tilbage på i lang tid.



En glad Christian forlader helikopteren, vi andre har givetvis set lige så glade ud efter turen. Kommer man på disse kanter kan en helikoptertur klart anbefales.






Efter helikopter turen gik vi ned til apostlene, og kørte så de 4 kilometer hen til vores Lodge! Vi pakkede hurtigt ud hvorefter Peter & Christian kørte lidt hen ad kysten og så nogle spektakulære klipper i det svindende lys. En super dag blev afsluttet med et spil Stadt-land-fluss.





Aftensmaden tilberedes i vores lille lodge.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!