Farvel til Ingeborg og på jagt efter flere oplevelser i Dublin

 Efter en dejlig nat i Hartcourt suites, hvor møblementet kunne være have været medi en film fra det forrige århundrede, gik vi ud for at finde noget morgenmad. Det viste sig at værre lidt sværere end som så, for når der er så mange muligheder er det svært at beslutte sig. Nå men vi fik hver især lidt indenbords og så gik vi mod Trinity College, hvor vi havde booket en rundvisning kl. 10

Det var en tidligere studerende i historie og fysik som visteos rundt på "campus". Hun gjorde det rigtig godt, og fortalte mange anekdoter om stedet, som blev bygget efter ordre fra Elizabeth I i 1592 i et forsøg på at stoppe den "hjerneflugt" til det eupæiske fastland som var godt igang. Det var først i 1970 at katolske studerende fik lov til at studere på Trinity. Universitetet hører til blandt et af de fornemmeste og har da også haft mange senere prominente personer, som har taget eksamen derfra.

Efter rundvisningen sluttede guiden af med at lede os ind til afdelingen forBook of Kells, som er en meget smuk illustreret bog (det nye testamente) skrevet af munke i vikingetiden (medieval) ca. år 800. Desværre kan man kun se to sider i et montre, hvor der blev lukket anmasse ind som endte med at forsamle sig om bogen bag glas. Jeg synes de havde hypet bogen lige rigeligt, men heldigvis gav billetten også adgang til biblioteket "The long Room" og det var et helt fantastisk rum med bøger fra gulv til loft. Biblioteket skal opbevare ét eksemplar af alle udgivelser Irland og Storbritannien, måske kan man forestille sig, hvor stort lager det kræver... men i hvert fald var biblioteket som taget ud af en Harry Potter film og en meget flot oplevelse.


Efter besøget på Trinity fik vi lidt frokost inden vi igen gik mod floden for at sætte Ingeborg af ved en Shuttlebus, som kørte hende til lufthavnen. Det har været en dejligt at have Ingeborg med på tur og ikke mindst se, hvordan hun også deltager med forslag til program og fører an gennem byen eller i offentlig transport, så har vi da fået give nogle skills videre...




Så var Peter og jeg for første gang alene på turen, og vi gik hen for at tjekke ind på det kollegium, vi skulle bo på de næste 4 dage. Det ligger i den sydlige del  af byen, hvor der rent faktisk bor irere, så det er vi godt tilpas med. Stedet er lille men godt og lige overfor ligger supermarkeder, så vi klager ikke.

Efter en lille times middagspause på værelset gik vi ned for at se en udstilling om "The Famine" eller kartoffelpesten og den sultperiode der slog over én million irere og fik mere end 1,5 million til at emigrere. Det er helt vildt så onde og brutale englænderne var overfor Irland og en desperat befolkning, de kunne så let som ingenting have forhindret den katastrofe, men det valgte man ikke at gøre med katastrofale følger for den irske befolkning. 

Vi gav os god tid til at gå gennem udstillingen, og da vi var færdige med den, fandt vi lidt mad indeni gik tilbage til vore ydmyge gemakker.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!