It`s a long long way to Tipperary

 Men endelig er vi her. Vi har siden efteråret 2019 haft en aftale med en Irsk familie om et sommer husbytte, men både i 2020 og 2021 blev det aflyst på grund af Corona. Her i 2022 er det så ikke koronaen, men problemerne med lufthavnene og flyselskaberne der har truet med at sætte en fæl kæp i hjulet på turen. Vi blev også næsten 2 timer forsinkede da vi fløj herover, og det var da lidt en bet, for vi havde et par timers kørsel fra Dublin lufthavn til Toomaline hvor huset vi skal bo i er.



Apropos hus, så er der jo et engelsk ordsprog der hedder "my home is my castle" Men her er det næsten mere rigtigt at sige "my castle is my home" Hjemmet er stort, kæmpe stort faktisk, så hvis det skulle trække op til uvenskab kan vi bare gå hver for sig indendøre.

Vi ankom til huset kl. 01.30 lokal tid i nat, (2.30 dansk tid) så vi var ikke justfriske og fulde af energi fra morgenstunden. Nu er noget af det værste Karsten ved at lade en feriedag gå til grunde på grund af simpel morgenslendrian, så vi måtte jo gøre noget. "Noget" blev en gåtur til landsbyen Doon, hvor vi lige så det lokale handelsliv an. Vi fik handlet ind til aftensmaden, og tjekket hvor pubben med den levende musik befandt sig


Eftermiddagen brugte vi på en køretur rundt i området. Vi kørte mod syd, hvor Glen of Aherlow ligger smuk og grøn mellem 2 bjergområder. Vejret var ikke det bedste, så toppen af the Galtys var ike at se grundet skyer. Heldigvis gik vejen over den noget lavere nordlige bjergkæde. Her er der placeret en stor skulptur af Christ the king. Skulpturen leder tankerne hen på den noget mere kendte statue i Rio, her der der bare meget meget få mennesker at rede. Den er opstillet forbindelse med den katolske kirke hellige år i 1950, og kostede da 147 irske pund. Det har nok været lidt i underkanten, for 25 år senere blev den nuværende statur opstillet, og da var prisen så 1500 irske pund.



Aftenen blev tilbragt med levende irsk musik på Moores, en vildt hyggelig, og meget autentisk oplevelse, hvor vi dog ikke var vildt imponerede af musikken som sådan. 




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!