Bye Bye Balkan

 Fra vi krydsede den Albansk - Montenegrinske grænse til vi var hjemme igen gik der lidt over 24 timer. Turen igennem først Montenegro, siden Serbien var smuk. Den sidste overnatning fandt sted syd for Prijepolje i en lille søgning by ved navn Brodarevo. Her havde vi booket et værelse til under 300 kr. for en nat. Det bragte det samlede budget for 4 overnatninger op omkring 1600 kroner, rørende billigt kvaliteten taget i betragtning. Da vi vågnede fredag morgen var det til lyde nede fra den lille vej foran hotellet. Her blev der falbudt landbrugsredskaber.  Vi så både leskafter, samt hakker og høvendere skifte hænder. Helt klart et bevis på at Serbien er et noget fattigere land end Danmark.

Da vi nåede Beograd lufthavn havde vi lidt problemer med at få tanket bilen, men vi havde, naturligvis, ikke behøvet at skynde os så meget, for flyet fra Wizzair var en lille time forsinket. 

På trods af alle vores genvordigheder, Vores tur blev afkortet med 3 dage da vi efter security tjekket fredag i Billund blev mødt med beskeden om af flyet var aflyst. Blev det alligevel en god tur, hvor målet om 3 besøgte lande lige præcis kunne opfyldes. Vi var kreative, og ruten blev undervejs tilpasset, så vi både fik set noget, og så mængden af tid vi skulle tilbringe i bilen blev så lav som mulig. 

Lidt betragtninger fra turen

- rygning : meget populært på balkan, både ude og inde. Således blev der røget på alle de restauranter vi spiste på.

- Kørsel : overraskende god kørsel fra langt de fleste medtrafikanter, krydret med nogle komplette hjerneblødninger undervejs.

- Vejr : som forventet varmt, endda meget varmt. 

- hestevogne : skuffende få, vi så kun 2 på turen.

- Sur Serber : denne titel gik suverænt til den unge tjenerinde på Kasic restauranten i Brodarevo. Hun var på intet tidspunkt i fare for at dø af grin.

- glad Montenegriner : også til denne titel var der en klar vinder, datteren på Koliba charmerede os alle.

- største overraskelse : for Peter var det helt klar kvaliteten af de albanske veje, her var der sket en imponerende udvikling de forløbne 12 år.

- Succes : Lone har nu nr. 1240 i de berejstes klub.

- Prisniveau : vildt lavt, kun ved kysten i Montenegro var det en smule højere, uden på nogen måde at nærme sig vestlige priser.

- Antal kørte kilometer : for mange, eller i tal ca. 1170 kilometer.







Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!