Det lokale marked

Finder sted hver lørdag, og selvom det ikke er stort fandt vi alligevel inspiration til en lækker aftensmad. Solveig valgte frisklavet pasta med grøntsager, hvilket viste sig at være et særdeles godt valg, efter aftensmaden høstede hun i hvert flad stor ros.

Vores dag foregik på apostlenes heste, vi gik rundt i området, og kom helt hen til Bernauer Straße hvor der er et stykke af Berlin muren bevaret. Tæt derved ligger også en af spøgelsesbanegårdene fra den kolde krigstid. Nordbahnhof blev ikke brugt efter Berlin muren blev bygget, men togene fra en del af vestberlin passerede på vej til en anden del af den frie del af byen. På perronerne stod der vagter og sørgede for at ingen kunne bruge tunnelerne som flugtvej.


Efter en kold drik på vej tilbage fra Nordbahnhof tog vi et hvil i lejligheden, inden de gamle gik en tur over på museumsøen, hvor det gamle berliner slot er ved at være færdigopbygget. Slottet blev beskadiget under krigen, og da konger og kejsere passede dårligt ind i de nye magthaveres fortælling blev det i efterkrigstiden sprængt. På stedet byggede man plast der republik, en asbestbefængt rædsel vi havde den tvivlsomme oplevelse at opleve første gang vi var i Berlin.






Efter aftensmaden besluttede vi at gå ned og få en is. Således nåede vi over 12 kilometers vandring i løbet af vores første hele dag i Tysklands spændende hovedstad.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!