Afsked med Milan og Christian


Så er vi reduceret til 3 personer hernede i Berlin.
Efter en rolig morgen tog de gamle til Bornholmer strasse, stedet hvor Berlinmuren faldt natten mellem d. 9 og 10 november 1989. Begivenhederne er filmatiseret,og vi kunne ved selvsyn se at filmen er ret tro mod de faktiske begivenheder. For os begge var det første gang vi var på stedet, og man kan vel kalde det en overset perle, godt inspireret af Solveigs søsters tur rundt til den slags steder Danmark.

Fra den gamle grænseovergang ved  Bösebrücke gik vi mod sporvognen der førte os tilbage til Oranienburger Straße, som så oftefør talte vi om hvor velfungerende den offentlige transport i Berlin er. At have en, eller flere biler i byen ville nærmere væren klods om benet end en gevinst.



Efter en hurtig frokost var det blevet tid til at sige farvel til Milan og Christian. Som den gode familie vi er fulgte vi dem til banegården, ja, vi gik endda med helt ned på perronen, de mentedogikke at vi behøvede at vente på at toget kom, så vi sagde pænt farvel, og begav os videre i dagens program.

Treptower park var målet, smukt beliggende ved Spree floden, og med alle ønskelige tegn på turisterhvervets besværligheder under corona krisen. Der lå langs bredden dusinvis udflugtsskibe der åbenbart var i overskud i forhold til behovet. Ifølge en tjener vi snakkede med tidligere mangler mellem 70 og 80 procent af gæsterne i byen.

I treptower park ligger også detstore Sovjetiske mindesmærke overde faldne soldater i den storefædrelandskrig, eller 2. Verdenskrig som den kaldes udenforRusland. Monumentet er bygget understalin, og forherliger i den grad den gamle super skurk. Vi havde god tid til at nyde monumentet, vi blev nemlig fanget af en stor regnbue, heldigvis kunne vi søge tilflugt under nogle træer.

Aftenen bød på en udflugttil bydelen Friedrichshain, hvor Peters fars dags gave, et besøg på en gin-bar kunne indløses. Vi endte på Gin chille selected, et fantastisk valg, Solveig fik en gin der smagte af Ananas, så når vi kommerhjem igen skal vi på jagt efter en sådan flaske

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!