Kaptajnen fra Köpenick


Er en figur de fleste ældre tyskere kender. Tilbage i 1906 var Tyskland et samfund hvor militæret nød høj anseelse, det udnyttedeen arbejdsløs, tidligere straffet skomager til iført en gammel kaptajsuniform at tage kommandoen over 10 tilfældige soldater, og ved deres hjælp bemægtige sig kommunekassen i den dengang selvstændige by Köpenick. først 10 dage efter tyveriet blev tyven fanget. Efter sigende syntes selv kejseren at historien var sjov, og således blev kaptajnen benådet efter at have afsonet 2 af de 4 års fængsel.


Köpenick er stadig hovedsageligt kendt for denne begivenhed, og mange steder i bybilledet er der henvisninger til historien. I dag er der dog også fodboldholdet Union Berlin der skaber opmærksomhed. Som et af få hold fra det gamle østtyskland er det gået dem godt, og de har netop overlevet deres første sæson i den bedste tyske fodboldrække.

Kendere af vores familie ville have opdaget et rolleskift hvis de havde observeret os på vej mod Köpenick. Normalt er det far Peter der suværene styrer familien igennem undergrundsbaner og den slags, men det er slut nu. Bevæbnet med en app sørgede Ingeborg for at vi kom godt afsted til vores mål. Hendes app advarede os nemlig om at der grundet sporarbejder ville være forsinkelse på den logiske linje, så vi tog en noget alternativ rute, der dog fungerede efter hensigten. I Köpenick så vi slottet og slotsparken, inden vi spiste på Alte gardestube, et meget lokalt sted hvor Ingeborg ikke lige fandt noget på menukortet. (veganske retter var ikke store i 1906)

hjemturen stod Ingeborgs app også for, med samme suværene resultat. Efter aftensmaden tog vi til Hauptbahnhof for at købe billet til Christian Senior, der forlader os på søndag. Efterfølgende gik vi langs unter den Linden, Berlins gamle pragtgade hjem til lejligheden.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!