Til fods gennem Berlin


Mandagens noget køligere vejr udnyttede vi til at begive os til fods rundt i Berlin. Solveig havde sat næsen op efter en vandretur til Checkpoint Charlie, hvilket ikke er vildt langt væk fra vores base på Oranienburger strasse.
På vej derhen passerede vi en enorm boghandel, og gik derind pålagt efter Rothers Berlin vandrebog. Efter nogen søgning lykkedes det sat finde den, havde det ikke været for mundbindet ville det have været en boghandel hvor timer af ens liv let kunne være forsvundet.

Ved Checkpoint Charlie var der som altid godt med liv, folk tilbød guidede ture, og der blev taget billeder ved det rekonstruerede vagthus. Vi kiggede lidt på folkelivet, og gik så videre mod urban haven, hvor Peter engang havde været forbi på en lejrskole. Urbanhafen er en lille havn på en af Berlins gamle kanaler, og i den ligger der et par restaurantskibe. Vi valgte det der havde åbent, satte os på dækket og bestilte både vådt og tørt. Vi fik drikkevarerne, men kort tid efter begyndte det, noget mod forventet, at regne ret kraftigt, denne byge medførte at vi søgte tilflugt i skibets bug, hvor vi fandt nogle hyggelige, og tørre pladser så frokosten kunne blive forværret uden forstyrrelser fra oven.

Da regnen stoppede gik vi videre mod syd hvor den gamle Tempelhof lufthavn ligger. Lufthavnen er et af de få bevarede stykker naziarkitektur der har overlevet stort set ubeskadiget til vore dage. Bygningen står der endnu, og vil også blive bevaret for eftertiden. Overfor lufthavnen ligger et monument for luftbroen i 1948, hvor amerikanerne gennem 11 måneder forsynede byen fra luften. Fra lufthavnen gik vi mod nord og fik undervejs en øl på en restaurant vi senest var på i forbindelse med Bruce springsteen koncerten tilbage i 2016.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!