Europas 3. største park...


 

...ligger af uransagelige grunde i Craiova, den er anlagt omkring år 1900, kort tid efter Rumænien opnåede fuld selvstændighed. Vi gik efter morgenmaden de godt 3,5 kilometer ud til parken i bagende hede. Turen ud til parken gik af gade der vel bedst kan betegnes som en arkitektonisk udgave af den smukke, den grimme og den helt forfærdelige. Nogle stede var art nouveau bygningerne smukt sat i stand, andre steder stod de som minder om svundne tiders glans, og visse steder var de erstattet af smagløse monstre fra den kommunistiske tid. Således var det med blandede indtryk at vi efter en varm gåtur ankom til parken. Parken var en meget positiv oplevelse, den var smukt anlagt, ganske godt vedligeholdt uden det blev for fint, og der var muligheder for at få forfriskninger derinde. Vi fik noget at drikke på et smukt sted ved parkens største sø, på tripadvisor fik stedet ikke gode anmeldelser, og det forstår vi godt efterfølgende, mage til sløv og uinspireret betjening skal man lede længe efter. Efter den sløve omgang gik vi til den lille zoologiske have der også er en del af parken. Den er gratis, og om det er de manglende entre indtægter eller bare manglende vilje skal være uvist, i hvert fald er det ikke for at se den nyeste trend i dyrevelfærd man skal besøge stedet. Når det så er sagt så kunne det være værre, og Eskild morede sig gevaldigt med at betragte dyrene. Da vi ikke var tilfredse med den ene restaurant i parken valgte vi naturligvis at spise på den anden, ej heller det var nogen udpræget succes, en marginalt bedre betjening, og efter Lones udsagn de dårligste pomes frites hun længe havde smagt, det er dog ikke rigtigt, det er kun nogle dage siden hun fik nogen der ud og at være bløde også var kolde.

 




Da den kulinariske skuffelse var forbi rejste vi os, pakkede vores ting, der nu var blevet forøget med en lille flyvemaskine vi havde fundet, og gik tilbage mod byen. I 34 graders varme uden en svalende vind var hjemturen hård, og vi var glade da vi atter nåede den airkonditionerede lejlighed. Undervejs var Eskild faldt i søvn som håbet, og han blev derfor båret op og lagt i seng. 

 

Aftensmaden lavede vi selv, ikke det store sus, men hvad i morgen er der atter en dag der i hvert fald ikke kan byde på mere sølle mad end i dag. Isen indtog vi samme sted som i går, sjovt nok kostede 3 bægre med 2 kugler i dag 30 leu, i går var prisen 45! Det bliver spændende at se hvad vi skal slippe i morgen. 

 

I skrivende stund sidder jeg på altanen og lytter til byens livlige liv. Det lokale fodbold hold skulle have spillet en vigtig kamp om det rumænske mesterskab som de ligger til at vinde for første gang siden 1991, men den er blevet udsat. Det var ellers planen at se kampen på en af skærmene på pladsen under vores lejlighed, i steder står den på livescore fra Aarhus, hvor AGF spiller den afgørende kamp om deltagelse i europæisk fodbold i næste sæsen, det ser godt ud, de HVIIIEE fører 2-0 mod OB.
AGF endte med at vinde 2-1, så nu står den på europæisk fodbold for mit favorit hold i den kommende sæson.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!