Jozani forest and THE ROCK!


Vi sov de sødes søvn første nat på Melik`s. Selv Peter syntes, at det var rart at slippe for (tømmerfådens) bevægelser. Vi havde aftalt morgenmad allerede ved 8.30 tiden, for vores program bød dels på aber i Joziani nationalparken, dels på snorkeling længere nordpå, samt på sen frokost på en helt ekseptionelt beliggende restaurant ved navn The Rock. Den ligger på en lillebitte klippeø ikke ret langt fra kysten. Vi havde timet vores besøg så det fandt sted ved højvande, ved lavvande kan man gå til øen, så stor er tidevandsforskellen her på Zanzibars østkyst.

Peter var dagens chauffør, han nød godt af den forholdsvis gode vej til skoven, på denne del af øen er der forholdsvist få huller i vejene, og heller ikke ret meget trafik. Vi ankom derfor uden de store vanskeligheder og betalte MUZUNGU pris for at komme ind. 12 dollars pr. person.
Man kan kun komme ind i parken med en guide, og vores guide lagde meget vægt på, at vi så parkens regler, der stod at man ikke måtte komme tættere på aberne end 3 meter, og helst ikke tættere på end 5. Det var nu ellers ikke noget han stod ret hårdt på da andre nationaliteter selskabet nærmest stak kameraet helt op i fjæset på aberne; desværre var de velopdragne og snuppede det ikke...


En blue monkey viste sig også.


Efter ca 20 min. skulle vi køre 1,5 km for at komme hent mangroven på den anden side af vejen. Vi sagde, at vi da godt kunne gå, men det kunne der ikkevære tale om. Vi var de eneste med egen vogn, alle andre havde lejet en bil med chauffør - det er utroligt så få der kan klare noget på egen hånd.

Mangroven havde vi set på Borneo, så vi ville hellere være blevet hos aberne i skoven, men det var alligevel fantastisk at se sådan et økosystem, der ved lavvande står med sine strittende rødder og ved højvande svømmer der fisk rundt og de træer med de laveste stammer, har bladene under vand.
Efter mangroven og en guide der havde bedt om drikkepenge, kørte vi tilbage til starten af turen og fik lidt flere abebilleder.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!