Hanoi for fuld fart

 Dag 85

Da vi kom ned i morgenmadsrestauranten blev vi noget forbavsede over at se, at der var adskillige vestlige forsamlet omkring de små borde. Det viste sig, at der i løbet af aftenen, var kommet en gruppe af amerikanske bikere, der skulle videre på deres motorcykler, så også her bød den sidste dag på overraskelser og viste, at vi altså ikke var de eneste turister i byen. Præcis lige som i Dien Bien Phu.

Efter en solid gang morgenmad var vi klar til at hoppe ombord i minibussen, der skulle køre os de 300 kilometer til Vietnams hovedstad Hanoi. Bilen var luksuriøst indrettet, der var nemlig kun 9 sæder, og prisen var selvfølgelig også lidt højere, men hvad får man ellers for 120 kroner? Her fik vi i hvert fald god plads i bussen og en chauffør, der kørte som død og djævel. Han havde stort set hornet i bund hele vejen og foretog de vildeste overhalinger, der var i hvert fald ikke basis for at sove i bussen, men det var åbenbart kun mig og Peter, der var af den opfattelse. De lokale havde ingen kvaler og sov inden vi var kommet ud af byen. Frokostpausen blev ingen succes, der var ingen som kunne engelsk og servitricen viste ikke den store kreativitet, så vi blev enige om, at vi godt kunne holde os til vi kom frem. Det gjorde vi ca. kl. 15.30, og så tog det 30 minutter i tæt trafik i en lille taxi for at komme ind til hotellet, som ligger i det gamle kvarter med smalle gader.

Efter vi havde fået parkeret taskerne gik vi en lille tur ned omkring en nærliggende sø med et vartegn for Hanoi ude i midten.Det var et perfekt stedet se på folk, især var der mange som poserede foran kameraerne med flotte kjoler og blomsterbuketter. Sulten var efterhånden begyndt at gnave, så vi gik lidt væk fra de værste turiststeder og fandt et sted, der serverede en nudelsuppe. Herefter gik vi tilbage på hotellet og slappede lidt af inden vi sluttede dagen af med en tur på Hanois nattemarked. Det kender vi jo fra Laos, men her var det ikke anlagt for turister, men de lokale, og markedet tiltrak rigtig mange lokale, der hyggede sig og nød optræden af børn på en scene. Vi fik hver en pandekage til at gå hjem på, og så er vi forhåbentlig klar til at dykke ned i Hanois mange seværdigheder og vilde trafik i morgen. Vi er i hvert fald kommet til en storby, og der er liv og glade dage overalt samt masser af mennesker (også turister).






Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!