Kokkeskole og farvel

Dag 98

Vi synes selv at vi havde været ret geniale, at bestille en cooking-class i Hanoi på Ingeborgs sidste dag. Hendes fly skulle lette klokken 19.30 og dels tager det en lille time at komme ud til lufthavnen, dels skal hun selvfølgelig være der i god tid. Så vi havde en formiddag og en halv eftermiddag til rådighed, og det passede præcist med at vi alle tre deltog i en vietnamesisk kokkeskole. Klokken 9 forlod vi hotellet og gik mod vores mødested.Her hilste vi på Mike, som er hunkøn og skulle være vores vietnamesiske kok og instruktør. Vi blev i en minibus kørt til et lokaltmarked, som vi ikke tidligere har været ved. Her startede vi med at købe forskellige råvarer til de retter vi skulle lave, og Mike var god til at fortælle os onde forskellige varer, for der er rigtig mange, som vi ikke genkender. Blandt andet vandæbler, sommerfugle-larver og bananblomst.Vi kom også forbi en bod, hvor den kvindelige sælger var engang med at partere en helstegt hund! Den var dog ikke på menuen i dag...

I det lille, hyggelige lokale var der gjort klar til at vi skulle igang med at snitte og stege. Vi var i alt 9 kursister fra Tyskland, Polen, Australien, Indonesien og så selvfølgelig Danmark. Menuen var følgende: 

- bananblomstsalat; stegte forårsruller med rejer og en dertil komponeret sauce, pho med kylling og som den søde afslutning en ægge-kaffe (Ingeborg fik kokoskaffe).

Vi brugte omkring tre timer på at snitte, stege og forberede retterne. Mike var meget atypisk. Hun er vietnameser, men med en meget vestlig humor. Hun satte også en playliste på, og det var alt andet end soft asiatisk musik - det var musik fra vores ungdom og ældre og vi havde alle en fest, så mens vi snittede og hakkede gik snakken lystigt og humøret var højt. Vi sluttede af med at spise sammen omkring et langt bord, og det var simpelthen så hyggeligt at sidde og spise sammen og snakke om vores rejse og høre om de andres oplevelser i Vietnam. Vi troede, at vi var retur omkring klokken 13, men klokken var 15 inden vi slog døren op til La Storia igen. Vi har alle tre haft en skøn oplevelse og dejligt at bruge dagen på noget spændende, en dag, der ellers godt kan virke lidt spildt, når man ved, at man skal rejse senere.

Efter at have pakket lidt om, så Ingeborg fik nogle af mine souvenirs og vores dykkermasker med hjem, var det ved at være så vidt, at Ingeborg skulle i lufthavnen. Hun fik bestilt en "Grab" (Asiens svar på Uber)  og ikke lang tid efter vinkede vi farvel til hende, og kunne heldigvis sige på gensyn i overmorgen, hvor vi allesammen mødes hos Lone og Eskild i Vanløse til morgenmad inden vi tager toget den sidste strækning til Padborg. Christian og Kayla flyver hjem fra Azorerne i morgen og lander også i København, og så er hele den berejste familie snart samlet igen. Vi glæder os meget til gensynet og noget dansk mad.

Resten af eftermiddagen gik Peter og jeg en tur rundt om søen og fandt også nogle halloween-ting til Eskild. Sulten er ikke så voldsom, men mon ikke vi vover os ud igen inden sengetid. Vi skal nok finde et eller andet, for vi har konstateret, at Hanoi er en by, der aldrig sover.


Fortsættes



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!