På kultur-tur med tømmermænd

 Efter en bytur, der endte med en dejlig lunet burrito fra den lokale Lawson (tankstations agtigt), vognede vi knap så friske næste dag, men alligevel blev vi enige om at vi skulle ud at se nogle seværdigheder i den gamle hovedstad.

Første stop blev Nijo Castle, som var et stort samurai slot, hvor Shogunen sad i sin tid, som regerede fra 1600-tallet til midt 1800-tallet. En Shogun er omtrent det samme som det vi betgner som en general og de sad ved magten i over 200 år. Selvom kejserfamilien stadig levede i det kejserlige palads, var det i sidste ende Shogunen der bestemte, hvilket gjorde Japan til et militærstyre. 

Inde i Nijo Castle måtte man desværre ikke tage billeder, men forestil jer flere rum en i kan tælle med hånden, belagt med guld og flotte tatami-risgulve, hvor Shogunen kunne holde møder med diverse magtfulde mænd. Hvert rum, havde en egen betydning eller retteresagt en egen stemning som den skulle udtrykke. Rummene var nemlig malet efter shogunens hensigt med mødet. Ville han udtrykke angst og dominans, valgte han rummet med tigerne. Ville han derimod skabe en harmonisk og glad atmosfære, valgte han rummet med træerne og blomsterne. Dog var der altid gjort et godt stykke arbejde for at hæve Shogunen endnu mere. Der var nemlig lagt vægt på at han skulle være centrum i lokalet og derfor var træerne f.eks. malet, sådan at de bøjede hen over ham, for at udtrykke hans magtforhold. Slottet var meget imponerende og mens vi vraltede langs de knirkende bræder, tænkte vi tilbage på den tid som engang var og hvor imponerende det må have været at komme ind på slottet i sin tid. 




Efter Nijo Castle, kom vi igen ud i regnvejret, det skal også lige siges at, da vi ankom til slottet stod det ned i stænger og vi blev helt gennemblødte og blev nødt til at købe en praply, som imellem tiden er gået over til at bruges som solskærm.

Vi bevægede os hen imod det kejserlige palds, Imperial Palace, hvor den kejserlige familie sad indtil shogunatet blev oprettet og sidenhen blev det flyttet til Tokyo. Paladset var enormt og desværre måtte man ikke kom ind i det. Dog så vi den imponerende have og fandt ud af at paladset var af stor betydning, da Japan overgik til det vestligt lignende politiske system og shogunatet overdragede dets magt tilbage til kejseren. Denne tidsperiode, bliver også kaldt for Meiji-restaurationen, opkaldt efter kejser Meiji, der optegnede den første japanske forfatning.










Aftenen gik med at vi skulle på sushi restaurant og vi havde allerede sagt til os selv at vi måtte prøve running sushi, som består af et løbebånd, der kører forbi alle bordene i restauranten. Man bestiller først det man vil have på en iPad og efter kort tid bliver det leveret til en på løbebåndet.

Næste dag var rejsedag, men da vi havde lidt ondt i hovedet dagen inden, nåede vi ikke alt det vi ville. Så vi havde stadig tre ting på programmet, som inkluderede Fushimi Inari Shrine, Higashiyama distrektet og Nikishi market. 

Fushima Inari Shrine, var ikke det helt store sus. Mange turister, der hæmmede oplevelsen lidt. Skrinet er kendt for deres flere meter lange Torigate gang, som kan ses på billedet. Men da der var så mange turister, nød man ikke oplevelsen helt så meget.


Higashiyama distrektet, var et meget flot distrekt, som var fra gammel tid. Folk gik rundt i kimonoer og de gamle huse skabte en autentisk atmosfære.


(Mochis)

Nishsiki market bestod af en lang gang, hvor der blev solgt alt muligt fra fisk til keramik.

Dagen endte med at vi tog toget til Osaka, hvor vi om aftenen checkede ind på vores guesthouse, med en køjeseng og en enkeltseng, som ikke er de længste, men indtil videre har vi da overlevet.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!