Videre mod øst

 Dag 29

Meget overraskende lykkedes det Peter alt få en god nats søvn på skibet, der ellers hele natten bevægede sig mod øst langs Sumbavas nordlige kyst. For Solveig blev nattens søvnregnskab desværre ikke af en så positiv karakter. Da vi vågnede var det til en lidt anden morgenmad end dagen før, den fæle French toast fra Teuz var skræmmende nok tilbage, det havde vi hverken regnet eller håbet på. Eneste formildende omstændighed var at der her i det mindste var brugt mindre fedtstof.

Agter for båden kunne vi se Tambora, den gigantiske vulkan hvis udbrud i 1815 var skyld i året uden sommer på den nordlige halvkugle året efter. Udbruddet, der er det største der har været registreret i historisk tid skabte på grund af den enorme mængde aske i atmosfæren klimaforandringer, der bla. betød at der faldt sne i London i August måned.  På denne tur skulle vi dog ikke hverken op på eller bare tæt på Gunung Tambora. Vi skulle i stedet se et vandfald på Moyo Island. Turen derhen gik over det lille vandløb der løb fra vandfaldet, og det betød problemer for Peter, hvis stædige fastholdelse af Salewa skoene gjorde at han måtte være lidt kreativ i valget af rute undervejs. Det lykkedes ham dog at komme frem til vandfaldet med tørre sko. For en der har set Gullfoss og Dettifoss på Island, samt Niagarafalls på grænsen mellem USA og Canada var vandfaldet ikke ret imponerende. Det hjalp heller ikke meget at vi kunne kravle p til det øvre fald og bade i en lille naturlig pool. Tilbage på stranden så vi et par Aber der holdt til i nogle træer, rart at se de frække makakker igen, selvom de nu ikke så ud til at være så glade for mennesker.




Efter vandfaldet fulgte et par timers sejlads mod den lille ø Medang, hvor hele besætningen undtagen guiden stammer fra. De fik så lige 3 timer med familien, men der blev provianteret og fyldt diesel på skibet. Vi dovne rejsende snorklede på et at de utallige ræv der omgav den lille meget flade ø. Revet var ikke det helt store sus, men vi er også blevet forvente i den retning de sidste par dage.

Fra Medang var der en lang sejlads til Kanawa Island hvor vi er nu, øen ligge ret tæt på Lombok, hvor vi i morgen afmønstrer. Lige nu er der fest inde på land, men det lader vi de unge om Solveig har godt nok sovet til middag, men man skal ikke tage til en fest hvis man bare ønsker at komme i seng. Sådan sluttede dag 29, er i øvrig er Eskilds 6 års fødselsdag :-)



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!